Ας συστηθούμε…

Είμαι η Δέσποινα και είμαι διαιτολόγος-διατροφολόγος. Από την παιδική ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου να κάθομαι στον πάγκο της κουζίνας του σπιτιού μου και να μαγειρεύω μαζί με την μαμά μου

Εάν και ήταν εργαζόμενη και πολυάσχολη γυναίκα πάντα έβρισκε χρόνο για την προετοιμασία υγιεινών και νόστιμων πιάτων για την οικογένειας μας. Η βάση της διατροφής μας ήταν πάντα η Μεσογειακή κουζίνα με πολλά μπαχαρικά, ελαιόλαδο, λαχανικά, όσπρια και θαλασσινά

Η επιλογή μου λοιπόν να ασχοληθώ με την επιστήμη της διατροφής και της διαιτολογίας, μάλλον μόνο τυχαία δεν ήταν!

Επίσης καθόλου τυχαίο δεν ήταν και το DietIsMyHealth!


Για μένα η επιστήμη της Διατροφής είναι Λειτούργημα. Ακόμη και εάν δεν το καταλαβαίνεις στα πρώτα χρόνια των σπουδών σου το βιώνεις μέσα από την πρώτη σου επαφή με τους ανθρώπους, το βλέπεις στο χαμόγελο τους όταν πετυχαίνουν τους στόχους τους, όταν η ποιότητα της ζωής τους αντικατοπτρίζει απόλυτα το λεγόμενο “ Ζην”

DietIsMyHealth λοιπόν, δεν σημαίνει μόνο δίαιτα με την κλασσική έννοια αυτής, να παραπέμπει σε αυστηρή απώλεια βάρους με περιορισμούς και ενοχές όταν το παρεκκλίνουμε της πορείας αυτής. Για μένα, DietIsMyHealth είναι η Διατροφή που θα γίνει τρόπος ζωής με απώτερο σκοπό την καλή υγεία, μακροζωία, καλή ποιότητα ζωής όχι μόνο σωματικής αλλά και ψυχικής. Το επιστημονικό μου ενδιαφέρον λοιπόν έγκειται ακριβώς σε όλα τα παραπάνω καθώς και στο καθένα από αυτά ξεχωριστά!

Και αν αναρωτηθεί κανείς ποιοι θα είναι οι επόμενοι επαγγελματικοί μου στόχοι, η απάντηση είναι εύκολη: Μα φυσικά οι δικοί σας στόχοι!

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Κατερίνη. Το 2003 αποφοίτησα από το 2ο Τεχνικό Επαγγελματικό Λύκειο Κατερίνης με βαθμό άριστα (18.9/12).Το Σεπτέμβριο του 2004 έλαβε μία από τις πρώτες θέσεις στη σχολή Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος Θεσσαλονίκης (ΑΤΕΙΘ).

Το 2008- 2009 εργάστηκα και διατέλεσα την πρακτική της άσκηση στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης ενώ παράλληλα εκπόνησα την πτυχιακή μου εργασία και έρευνα με τίτλο «Προσδιορισμός αντιοξειδωτικής ικανότητας κόκκινων κρασιών ποικιλίας Ξινόμαυρου και Αγιωργίτικου με τις μεθόδους DPPH και Ελεύθερων Ριζών » η όποια βαθμολογήθηκε με άριστα 10.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών μου παρακολούθησα πολλά συνέδρια ΙατρικήςΠανελλήνια Συνέδρια Διατροφής και ΔιαιτολογίαςΑθλητισμούΚλινικής Διαιτολογίας γύρω από διάφορα επίκαιρα θέματα.

Στις 19 Νοεμβρίου 2009 αφού περάτωσα με επιτυχία τις σπουδές μου στο τμήμα κρίθηκα άξια πτυχίου με γενικό βαθμό 7.01 <<Λίαν Καλώς>>.

Από το 2010 έως σήμερα ασκώ το επάγγελμα του Διαιτολόγου –Διατροφολόγου ως Ελεύθερος Επαγγελματίας στη Λεμεσό Κύπρου. Από το Μάρτιο του 2014 διατηρώ το δικό μου διαιτολογικό γραφείο.

Κατά την διάρκεια της επαγγελματικής μου πορείας συμμετείχα σε προγράμματα επίσκεψης Νηπιαγωγείων της πόλης με σκοπό την πρώτη επαφή και ευαισθητοποίηση των νηπίων σε θέματα Υγιεινής Διατροφής και ειδικότερα στην ενημέρωση αυτών για την σημασία του Υγιεινού προγεύματος.

Από τον Μάρτιο του 2016 και για ένα χρόνο παρείχα Διατροφολογική και Διαιτολογική υποστήριξη στην παιδική ακαδημία ποδοσφαίρου του κ.Παναγίδη στο Τραχώνι Λεμεσού.

Είμαι μέλος στον Σύνδεσμο Διαιτολόγων & Διατροφολόγων Κύπρου (Συ.Δι.Κυ) και στο Συμβούλιο Εγγραφής Επιστημόνων και Τεχνολόγων Τροφίμων και Διαιτολόγων Κύπρου (ΣΕΕΤΤΔ).

Στόχος μου είναι η επιστημονική προσέγγιση και παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών σε θέματα Διατροφής και Διαιτολογίας .

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

  • Συμμετοχή στην ημερίδα με θέμα <<Ο ρόλος της Διαιτολογίας/Διατροφολογίας και της γυμναστικής, στη δημόσια υγεία , υπό το πρίσμα της πανδημίας >>.
  • Συμμετοχή στο 10ο Πανελλήνιο Συνέδριο Διατροφής – Διαιτολογίας.
  • Συμμετοχή στο 2ο Πανελλήνιο Συνέδριο Σύγχρονος τρόπος ζωής και πρόληψη καρδιαγγειακών και μυοσκελετικών παθήσεων. Το συνέδριο μοριοδοτήθηκε με 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
  • Συμμετοχή στο 5ο Ετήσιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης. Το δίπλωμα μοριοδοτήθηκε με 18 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
  • Συμμετοχή στο 8th Macedonian congress on nutrition and dietetics & the 3rd Balkan congress on Obesity. The 8th Macedonian congress on nutrition and dietetics & the 3rd Balkan congress on Obesity has been accredited by the European Accreditation Council for Continuing Medical Education (EACCME) to provide 22 European CME credits (ECMEC‘ s) to medical specialists
  • Συμμετοχή στο 6ο Διεθνές Συνέδριο Διατροφής, Άσκησης, Αθλητισμού και Υγείας.
  • Συμμετοχή στο 7ο Πανελλήνιο Συνέδριο Παχυσαρκίας. Το συνέδριο μοριοδοτήθηκε με 15 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, αναγνωρισμένα από τον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο.
  • Συμμετοχή στο 12ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Παρεντερικής και Εντερικής Διατροφής.
  • Συμμετοχή στην ετήσια Ημερίδα με θέμα “ Μεταβολικό σύνδρομο, ινσουλινοαντίσταση και οστικός μεταβολισμός”. Η ημερίδα μοριοδοτήθηκε με 4 μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης.
  • Συμμετοχή στην Ημερίδα με θέμα : “ ΤΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ Η ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑ”.

Follow Diet Is My Health On Instagram
elΕλληνικά